8 Ocak 2019 Salı

VİŞNELİ BROWNİ

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2. 5 su bardağı un
  • İstenilen miktarda vişne
Sos için;
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Küçük paket çikolata (ben bitter tercih ettim)

Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtalar şekerle rengi açılana ve köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Sonra sırasıyla süt ve sıvı yağ eklenir.
  3. Son olarak un, kakao, kabartma tozu, vanilya elenerek hamur çırpılır ve margarinlenen yuvarlak borcama dökülür.
  4. Üzerine belli aralıklarla vişneler yerleştirilir ve parmakla dibe itilir.
  5. 175 derece fırında 30 dakika pişirilir. Pişme süresi değişebilir kürdanla kontrol edebilirsiniz.
  6. Kek pişerken sosu yapabilirsiniz. Sos için tüm malzemeler tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altı kapatılır ve ılıması beklenir.
  7. Kek fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı gittikten sonra sosu da ılık olarak kekin üzerine dökülür. Afiyet olsun.

1 yorum:

14 şubat sevgililer günü kurabiye

malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı pudra şekeri   Yarım bardak nişasta Vanilya 1 yumurta 3 su bardağı un Arzuya göre 1...