Malzemeler
- 125 gram tereyağ (Yada margarin) (Oda sıcaklığında)
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 450 gram mısır nişastası ( 2, 5 su bardağına denk geliyor)
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Not: 200 mllik normal su bardaklarından kullandım.
Yapılışı
- Yoğurma kabımızın içine oda sıcaklığında olan yağımızı alıyoruz.
- Üzerine pudra şekerimizi eleyerek ekleyip şeker ve yağımızı elimizle yoğurarak karıştırıyoruz.
- Karışan yağ ve şekerimizin içine yumurtamızıda ekleyip yumurtamızıda karıştırıyoruz.
- Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unumuzu eleyerek karışımızıza ekleyip yoğuruyoruz.
- Nişastalı bir hamur olduğu için biraz daha fazla yoğuruyoruz.
- Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurumuzdan fındıktan biraz büyük parçalar alıp elimizde yuvarlayıp tepsimize aralıklarla koyuyoruz.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Kurabiyelerimizin üzerlerinin kızarması beklemiyoruz.
- Altları pembeleşince fırınımızdan alıyoruz.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin ilk sıcağı çıkınca üzerine temiz pamuklu bir bez örtüp içlerini çekmeleri için kenara alıyoruz.
- 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Nişastalı Kurabiyeleriniz hazır. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder