4 Ocak 2019 Cuma

VEZİR PARMAĞI



Malzemeler

  • 100 gram
    oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet
    yumurta
  • 1/2 su bardağı
    sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı
    yoğurt
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 paket
    vanilya
  • 2 su bardağı
    un

    Üzeri için:

  • 1 su bardağı
    irmik

    Şerbeti için:

  • 2 su bardağı
    toz şeker
  • 2,5 su bardağı
    su
  • 1 yemek kaşığı
    limon suyu

Nasıl Yapılır?

    Şerbeti hazırlamak için:

  1. 2 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  2. Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sınra ocaktan alarak soğumaya bırakın.

    Hamuru hazırlamak için:

  1. Tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu bir kaba alarak güzelce karıştırın.
  2. Geri kalan malzemeleri üzerine ekleyerek yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekli verin ve irmiğe bulayarak tepsiye yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerlerine dökün.
  6. Şerbeti ara ara tatlıların üzerine gezdirerek dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

14 şubat sevgililer günü kurabiye

malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı pudra şekeri   Yarım bardak nişasta Vanilya 1 yumurta 3 su bardağı un Arzuya göre 1...