Malzemeler
- 100 gramoda sıcaklığında tereyağı
- 1 adetyumurta
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 1/2 su bardağıyoğurt
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
- 2 su bardağıun
- 1 su bardağıirmik
Üzeri için:
- 2 su bardağıtoz şeker
- 2,5 su bardağısu
- 1 yemek kaşığılimon suyu
Şerbeti için:
Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sınra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlamak için:
- Tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu bir kaba alarak güzelce karıştırın.
- Geri kalan malzemeleri üzerine ekleyerek yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekli verin ve irmiğe bulayarak tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılımış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerlerine dökün.
- Şerbeti ara ara tatlıların üzerine gezdirerek dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder