Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağı haşhaş
şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Haşhaş Tatlısı Yapımı Tarifi Yapılışı
- Şekeri ve yumurtaları iyice çırpalım ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştıralım.
- Sonra unu, irmiği ve haşhaşı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak kabartma tozu ile vanilyayı ekleyip iyice çırpalım.
- Yağladığımız fırın tepsisine döküp önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
- Şerbeti hazırlayalım ve sıcak şerbeti soğuyan kekin üzerine dökelim.
- Üzerine krem şantiyi hazırlayıp sürelim ve dolapta dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder