- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı
toz şeker - 1 su bardağı
süt - 1/2 su bardağı
zeytinyağı - 2,5 su bardağı
un - 1 paket
kabartma tozu - 1 paket
vanilya - 200 gram
dondurulmuş ıspanak - 1 adet
damla sakızı
- 2 paket
toz krem şanti - 1,5 su bardağı
soğuk süt
Üzeri için:
Pişirme Önerisi
Damla sakızı çiğ ıspanağın kokusunu alacak ve keke farklı bir aroma verecektir. Arzuya göre damla sakızı kullanmak yerine ıspanağı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra rondodan geçirip, kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları, toz şeker ile krema haline gelene kadar çırpın. Zeytinyağını katıp, çırpma işlemini sürdürün.
- Dondurulmuş ıspanak, damla sakızı ve sütü mutfak robotundan geçirin. Keke yeşil rengini verecek olan bu sıvı karışımını kek harcına katın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kek harcını tamamlayın.
- Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kek harcını aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35- 40 dakika kadar pişirin.
- Kekin kreması için; toz krem şanti karışımını soğuk süt ile çırptıktan sonra buzdolabında bekleterek koyu bir kıvam almasını sağlayın.
- Pişen keki dinlendikten sonra fırından alın. Servis tabağına ters çevirip, tabanındaki yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde çıkartın.
- Üzerine hazırladığınız krem şanti karışımını yayın. Kolayca dilimlenmesi için buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Tarifler çok güzel olmuş.
YanıtlaSil