25 Aralık 2018 Salı

FİNCAN TATLISI

Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı tepeleme un
  • 2. 5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin
süslemek için;
  • Hindistan cevizi tozu
  • çikolata
Hazırlanışı
  1. Fincan tatlısı için ilk olarak süt, un ve şeker tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Ocaktan aldığımız da vanilin ve margarin eklenir ve iyice çırparak karıştırılır.
  3. Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi doldurulur. ( fincanlar ıslatılmaz ise kalıp şeklinde çıkartamazsınız )
  4. Tatlımız soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
  5. Tatlılar Fincandan çıkarırken kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirip fincan sallanır. Kalıp gibi düşen fincan tatlısı Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.
  6. Fincan tatlısı tarifimi deneyeceklere afiyet olsun :)
Fincan tatlısı az malzeme ile kısa sürede yapılabilecek bir tatlı tarifi. Sunumu alışılmış sütlü tatlılardan farklı olması nedeni ile dikkat çeker, deneyenlerden güzel yorumlar aldığımız bu pratik tarifi denemenizi öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

14 şubat sevgililer günü kurabiye

malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı pudra şekeri   Yarım bardak nişasta Vanilya 1 yumurta 3 su bardağı un Arzuya göre 1...