13 Aralık 2018 Perşembe

HAVUÇ TOPU

Malzemeler:

  • 3 adet İri Havuç
  • 1 paket Pötübör Bisküvi
  • 1/2 su bardağı Şeker
  • 1/2 su bardağı Ceviz İçi
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın
  • 50 gr. Tereyağ (Eritilmiş)
  • Üzeri İçin Hindistan Cevizi

Hazırlanışı:

1- Bir tencereye rendelenmiş havucu ve şekeri koyun. Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

2- Havuçlar biraz ılıdıktan sonra robottan çektiğiniz büskivileri, erittiğiniz tereyağını, tarçını ve cevizi ekleyip güzelce karıştırın.

3- Elinizi biraz ıslatıp, ceviz büyüklüğüde parçalar alıp yuvarlayın.

4- Düz bir tabağa bolca hindistan cevizi döküp, topların her tarafını bulayın ve küçük kağıtlarınız varsa içine yerleştirip servis tabağına alın. Afiyet olsun.

2 yorum:

14 şubat sevgililer günü kurabiye

malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı pudra şekeri   Yarım bardak nişasta Vanilya 1 yumurta 3 su bardağı un Arzuya göre 1...