17 Aralık 2018 Pazartesi

TİRAMİSU

Malzemeler

  • 1 paket
    hazır kek
    (iki katlı pasta tabanı)
  • 1 su bardağı
    sıcak su
  • 1 yemek kaşığı
    granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı
    toz şeker

    Kreması için:

  • 200 gram
    labne peyniri
  • 2 su bardağı
    süt
  • 5 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 3 yemek kaşığı
    un
  • 1 adet
    yumurta sarısı

    Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı
    kakao

Püf Noktası

Orijinal tiramisunun mascarpone peynirli krema karışımı ve savoyar (kedi dili) bisküvi ile hazırlandığını belirtelim.

Nasıl Yapılır?

  1. Tiramisunun kremasını hazırlamak için; 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ve 1 adet  yumurta sarısını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra kremayı soğumaya bırakın.
  2. Kek tabanını ıslatmak için; bir kasede 1 su bardağı sıcak suya, 1 yemek kaşığı granül kahve ve 1 tatlı kaşığı toz şekerini eriyene kadar karıştırın.
  3. Pişirip soğumaya bıraktığınız kremaya 200 gram labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
  5. Pastanın diğer katını da üzerine koyun ve  kahveli karışımla ıslatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.
  6. Son olarak üzerine kakao serpiştirin ve çilek dilimleriyle süsleyip buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

2 yorum:

14 şubat sevgililer günü kurabiye

malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı pudra şekeri   Yarım bardak nişasta Vanilya 1 yumurta 3 su bardağı un Arzuya göre 1...