- 1 paket
hazır kek(iki katlı pasta tabanı) - 1 su bardağı
sıcak su - 1 yemek kaşığı
granül kahve - 1 tatlı kaşığı
toz şeker
- 200 gram
labne peyniri - 2 su bardağı
süt - 5 yemek kaşığı
toz şeker - 3 yemek kaşığı
un - 1 adet
yumurta sarısı
Kreması için:
- 2 yemek kaşığı
kakao
Üzeri için:
Püf Noktası
Orijinal tiramisunun mascarpone peynirli krema karışımı ve savoyar (kedi dili) bisküvi ile hazırlandığını belirtelim.
Nasıl Yapılır?
- Tiramisunun kremasını hazırlamak için; 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra kremayı soğumaya bırakın.
- Kek tabanını ıslatmak için; bir kasede 1 su bardağı sıcak suya, 1 yemek kaşığı granül kahve ve 1 tatlı kaşığı toz şekerini eriyene kadar karıştırın.
- Pişirip soğumaya bıraktığınız kremaya 200 gram labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
- Pastanın diğer katını da üzerine koyun ve kahveli karışımla ıslatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.
- Son olarak üzerine kakao serpiştirin ve çilek dilimleriyle süsleyip buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
biraz daha güzel olabilir
YanıtlaSilBiraz daha içerik koyarsanız güzel olur
YanıtlaSil