Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
- 3 çorba kaşığı su
- 3 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 100gr. bitter çikolata
- hindistancevizi
İmam Sarığı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- tatlısı hazırlamak için öncelikle yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz.
- Kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
- Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz.
- Aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor.
- Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
- Kestiğimiz kekin birini alıyoruz.
- Bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp Hindistan cevizine buluyoruz.
- Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz.
- Soğuduktan sonra imam sarığı tatlısı servise hazır.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
ELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilsiteniz çok güzel bize cevap verin
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER HOCAM
YanıtlaSil