4 Aralık 2018 Salı

TRİLEÇE

Malzemeler

Keki İçin;
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Sütlü Sos İçin;
  • 1 litre soğuk süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket süt kreması
  • 2 yemek kaşığı süt tozu
Karamel Sosu İçin;
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
Tıriliçe Tatlısı Yapılışı:

Kek için yumurta ve toz şekeri bir kapta rengi açılana kadar mikser yardımıyla karıştırın. Sıvı yağı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Ardından sırasıyla un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu karışımı dikdörtgen bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. Ayrı bir kapta kekin üzeri için sütlü karışımı hazırlayın ve buzdolabında kek pişinceye kadar dinlendirin. Kekinizi fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin. Soğuyan kekin üzerine kürdan yardımıyla ufak delikler açın ve kekinizi dilimleyin. Buzdolabından sütlü sosu kekin üzerine dökün ve buzdolabına dinlenmesi ve sosu iyice çekmesi için tekrar koyun. Servis etmeye yakın karameli için teflon tavaya şekeri dökün. Şeker karamelize olana kadar karıştırın ve tereyağını ekleyin. Bu esnada karamel sertleşebilir, endişelenmeyin karıştırmaya devam ederek eritin. Karamel sos kıvamını alınca ocaktan alın ve kekin üzerine eşit miktarda yayın. Tıriliçe Tatlısı hazır. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun

1 yorum:

14 şubat sevgililer günü kurabiye

malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı pudra şekeri   Yarım bardak nişasta Vanilya 1 yumurta 3 su bardağı un Arzuya göre 1...