Malzemeler
- dökülecek 3 adet yumurta
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- bir paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- YAPILIŞI
- Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk . Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
- Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
- Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
- 160 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
- Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökü n.
- Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin.
- Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Kıbrıs tatlısı için püf noktalar
- İlk olarak şerbeti yapmalısınız.
- Keki yapacağınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.
- Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.
- Normal un yerine galeta unu kullanılacağı için kek harcının biraz katı olması gerekmektedir.
- Muhallebinin topak topak olmaması için güzelce çırpılmalıdır.
- Tatlınızın tam lezzetinde olması için buzdolabında bir süre bekletmelisiniz.
Kıbrıs tatlısı süslemesi için öneriler
- Kıbrıs tatlısının üzerine antep fıstığı,ceviz ve fındık kırığı ile süsleyebilirsiniz.
- Beyaz kremasının üzerine çok yakışacak olan nar taneleri ile görsel şölen yaratabilirsiniz.
- Çikolata rendesi veya benmari usulü eritilmiş çikolata ile de tatlınızı süsleyebilirsiniz.
- Mevsim meyveleri dilimleri ile pastanızı süsleyebilirsiniz.
- Kıbrıs tatlınızın üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder