Malzemeler
Pankeki için :- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt ile 1 paket krem şanti hazırlanır.
- İsteğe bağlı hindistan cevizi
- Çikolata sosu
Gelin Bohçası Yapımı Tarifi Yapılışı
- Yumurta ile şekeri çırpıp sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.
- Diğer malzemeleri de un ile karıştırıp hepsini birleştirip çırpıp pankek hamuru hazırlıyoruz.
- Krem şantiyi yapıp buzdolabına koyuyoruz.
- Krep tavasına kek hamurunudan bir yemek kaşığı döküp sadece bir yüzünü pişiriyoruz.
- Üst yüzü ıslaklığını çekerken kabarcıklar oluşuyor.
- Tavadan alıp poşete koyuyoruz ama ağzını kapatmıyoruz.
- Yumuşak kalması için. Hepsi bitince soğumasını bekleyip arasına krem şantiden bir tatlı kaşığı koyup katlıyoruz.
- Ağız kısmını hindistan cevizine batırabilirsiniz.
- Üzerine çikolata sosu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Gelin bohçası püf noktaları
- Elde ettiğiniz pankek hamurunu güzel bir şekilde çırparak pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz.
- Pankeklerinizi pişirirken ocağınızın çok harlı yanmamaası gerekmektedir. Aksi halde pankeklerinizin dışı hemen pişip içleri hamur kalacaktır. Aynı zamanda pankeklerinizi arkalı önlü kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz.
- Pankekleriniz piştikten sonra yumuşaması için çok üst üste gelmeyecek şekilde poşete koymalısınız. Ancak sıcak olan pankeklerinizin poşet içerisinde buhar oluşturup ıslak gibi olmaması için poşetin ağzını kapatmamalısınız.
- Dilerseniz gelin bohçalarınızın ağız kısmını toz antep fıstığına, fındık yada ceviz kırığına da batırabilirsiniz.
Gelin bohçası kaç kalori?
- 1 adet gelin bohçası yaklaşık olarak 85 kaloriye denk gelmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder