Malzemeler
Keki için :- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilin
- 2 adet muz
Yapılışı
Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Kalan malzemelerin tümü içine dökülür ve karıştırılır. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Kek fırından çıkarılır. Kenarda soğurken kreması yapılır. Kreması bittikten sonra soğumaya bırakılır. Kekin ortası daire şeklinde kesilir. Etrafı kaldırılır ve toz şekline getirilir. Dairenin içi çukur şeklinde açılır içine doğranan muzlar yerleştirilir. Üzerine Kreması dökülür. En son toz haline getirilen kek parçaları kekin üzerine dökülür. Dipnot: Muzları kremayla karıştırmayın. Kremanız sıvılaşıp keki tutmaz hale getirecektir.
Müthiş olmuş
YanıtlaSilMüthiş olmuş
YanıtlaSil