26 Kasım 2018 Pazartesi

SARAY LOKUMU-SARAY SARMASI



-2 Dolu yemek kaşığı un
-1 Yemek kaşığı nişasta
-2 Yemek kaşığı kakao
-6 Yemek kaşığı toz şeker
-1 Paket vanilya
-1 Litre süt
-2 Yemek kaşığı nutella
-1 Yemek kaşığı tereyağ
-1 Paket kremşanti
-1 Küçük kase hindistan cevizi



YAPILIŞI

  1. Un, nişasta, kakao tepeleme olacak vanilya ve tereyağını atmadan bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına getiriyoruz.
  2. Kaynamaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz.
  3. Biraz soğuyunca blendırla karıştırıyoruz. Hindistan cevizi döktüğümüz tepsiye muhallebiyi döküyor .
  4. Üzerine ince bir tabaka krem şantiyi yayıyoruz .
  5. Buzdolabında bekletip iyice soğuyunca sarıp servis yapabiliriz.

1 yorum:

14 şubat sevgililer günü kurabiye

malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı pudra şekeri   Yarım bardak nişasta Vanilya 1 yumurta 3 su bardağı un Arzuya göre 1...